Jalur Aonami

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kaerta Tipe 1000

Jalur Aonami (あおなみ線) nyaéta jalur kareta di Nagoya City ngahubungkeun Stasion Nagoya jeung Kinjo-Futo Station(Stasion Kinjo Pier). "Jalur Aonami" nyaéta ngaran pondok keur Jalur Kulon Palabuan Nagoya, West Nagoya Port Line (Nishi-Nagoyako Line, 西名古屋港線) dioperasikeun ku Nagoya Seaside Rapid Railway (名古屋臨海高速鉄道). Jalur ieu asalna cabang ti Jalur Tōkaidō nu ngan dipaké keur kareta barang, dibuka keur panumpang dina tanggal 6 Oktober 2004. Jalur ieu masih dipaké keur jalur kareta barang ku Japan Freight Railway Company antara Stasion Nagoya jeung Nagoya Freight Terminal, sanajan kitu, bagéan antara Stasion Nagoya Arako Station dipaké boh keur kareta panumpang atawa kareta barang. Unggal stasion di Jalur Aonami ngabogaan nomer simbol.

Stasion-stasion[édit | édit sumber]

  • (AN01) Nagoya (名古屋)
  • (AN02) Sasashima-Raibu (ささしまライブ)
  • (AN03) Komoto (小本)
  • (AN04) Arako (荒子)
  • (AN05) Minami-Arako (South Arako, 南荒子)
  • (AN06) Nakajima (中島)
  • (AN07) Nagoya-Keibajo-Mae (Front of Nagoya Horse Racing Course, 名古屋競馬場前)
  • (AN08) Arakogawa-Koen (荒子川公園)
  • (AN09) Inaei (稲永)
  • (AN10) Noseki (野跡)
  • (AN11) Kinjo-Futo (Kinjo Pier, 金城ふ頭)
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan