Jam témbok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Jam Tembok)
Jump to navigation Jump to search
Jam Témbok
Jam munara Berenguela di Spanyol

Jam témbok nyaéta jam loncéng nu dipasang dina témbok.[1] Dina sajarahna jam témbok boga peran penting pisan di imah. [2]Jam témbok geus aya salila ratusan taun, mimitina dumasar kalangkang cahaya panon poé. [2] Tuluy mekar ti alam ka analog, mékanik nu ukuranna gedé pisan jeung mahal. [2] Biasana digunakeun di tempat umum saperti geréja jeung wangunan publik lianna. [2] Jam témbok nu di jero rohangan mimiti aya di imah-imah di Inggris kira-kira taun 1600-an. [2] Dijieun tina bahan kuningan nu digantung dina témbok ku bantuan tali jeung ranté.[2] Ngan para raja jeung ratu nu bisa mayar mahal hiji kaméwahan miboga jam témbok di imah-imah manéhna jeung istana. [2] Saurang pangrajin merlukeun waktu mangbulan-bulan keur nyieun hiji jam témbok. [2]

Inggris nu mimiti ngarobah jam témbok kuningan tradisional jadi jam témbok modérn nu akurat pisan jeung ngirut ku gaya jeung deseinna nu dijieun tina kai nu dicét. [2] Jam témbok lain ngan digunakeun keur nandaan waktu, tapi ogé digunakeun keur ngingetan kajadian kaagamaan, budaya jeung olahraga.[2] Ku lantaran produksi massal jeung bahan nu dijieun tina plastik, jam témbok jadi murah pisan jeung bisa kabeuli ku sakabéh jalma.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Pengertian Jam Dinding diakses tanggal 09 November 2011
  2. a b c d e f g h i j k Sejarah Jam Dinding diakses tanggal 09 November 2011


Nulis.jpg