Jarum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Jarum kécos

Jarum nyaéta parabot lembut (leutik pisan) tina beusi pikeun kupat-kaput.[1] Wangunna panjang-leutik, tungtungna méncos.[2] Panjangna kurang leuwih opat sénti (4 cm).[2]

Rupa-rupa Jarum[édit | édit sumber]

Jarum téh aya rupa-rupa, di antarana nyaéta:

  • jarum kaput
  • jarum mesin jait jeung jarum obras
  • jarum pentul
  • jarum suntik
  • jrrd

Jarum Kaput[édit | édit sumber]

Jarum kaput miboga liang dina tungtung anu mintulna.[2]

Jarum Mesin Jait[édit | édit sumber]

Najan sarua fungsina keur ngaput, jarum mesin jait mah liang keur ngasupkeun benangna aya deukeut méméncosna.[2] Sedengkeun bagian tuntung mintulna leuwih gedé ti batan bagian méméncosna.[2] Bagian anu mintul bakal dipasangkeun kana bagian mesin jait anu disebut sapatu.[2]

Jarum Pentul[édit | édit sumber]

Jarum pentul ukuranna méh ampir sarua jeung jarum kaput.[2]Bédana jarum pentul jeung jarum kaput nyaéta jarum pentul mah euweuh liangan.[2] Wangun jarum pentul nyaéta salah sahiji tungtungna méncos siga ilaharna jarum, sedengkeun bagian tungtung séjénna dipasangan bebendul, umumna tina bahan plastik.[2]

Jarum Suntik[édit | édit sumber]

Jarum suntik dipaké dina kapereluan médis.[2] Fungsi jarum suntik téh di antarana pikeun ngasupkeun zat kana awak atau keur nyedot cairan tina awak.[2]

Galeri[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Kamus basa Sunda R.A. Danadibrata
  2. a b c d e f g h i j k Terampil Berkreasi. PT Grafindo Media Pratama. 2006. ISBN 9789797583460.