Jason Statham

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Jason Statham

Jason Statham (gumelar di Sydenham, London, Inggris tanggal 12 Séptémber 1967) nyaéta saurang aktor asal Inggris.[rujukan?] Minat Jason sabenerna mah kana olahraga.[rujukan?] Nalika keur sakola kénéh Jason aktif minangka atlét olahraga neleum.[rujukan?] Jason malah kacatet minangka anggota National Diving Squad salila 12 taun. [rujukan?] Hiji mangsa, nalika Jason keur latihan di Crystal Palace National Sports Centre di London, hiji tim talent scout némpo bakat Jason sarta ngajak Jason pikeun terjun di dunya modél.[rujukan?] Nalika jadi modél iklan tina produk pakéan French Connection, sutradara Guy Ritchie nawarkeun pikeun milu maén dina pilemna.[rujukan?] Mangka mimitian Jason ngagugulung dunya peran liwat pilem mimitina Lock, Stock and Two Smoking Barrels anu diiderkeun dina taun 1998.[rujukan?] Kasuksésan plem ieu ngajadikeun ngaran Jason Statham mimiti diperitungkeun.[rujukan?] Pilem kadua Jason masih jeung sutradara Guy Ritchie nyaéta Snatch anu bijil di taun 2000.[rujukan?] Nepi ka kiwari geus aya kurang leuwih 21 pilem anu dibéntangan kaasup The One, The Transpoter, Chaos, The Bank Job sarta Déath Race.[rujukan?]