Jason Statham

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jason Statham

Jason Statham (gumelar di Sydenham, London, Inggris tanggal 26 Juli 1967) nyaéta saurang aktor asal Inggris.[rujukan?] Minat Jason sabenerna mah kana olahraga.[rujukan?] Nalika keur sakola kénéh Jason aktif minangka atlét olahraga neleum.[rujukan?] Jason malah kacatet minangka anggota National Diving Squad salila 12 taun. [rujukan?] Hiji mangsa, nalika Jason keur latihan di Crystal Palace National Sports Centre di London, hiji tim talent scout némpo bakat Jason sarta ngajak Jason pikeun terjun di dunya modél.[rujukan?] Nalika jadi modél iklan tina produk pakéan French Connection, sutradara Guy Ritchie nawarkeun pikeun milu maén dina pilemna.[rujukan?] Mangka mimitian Jason ngagugulung dunya peran liwat pilem mimitina Lock, Stock and Two Smoking Barrels anu diiderkeun dina taun 1998.[rujukan?] Kasuksésan plem ieu ngajadikeun ngaran Jason Statham mimiti diperitungkeun.[rujukan?] Pilem kadua Jason masih jeung sutradara Guy Ritchie nyaéta Snatch anu bijil di taun 2000.[rujukan?] Nepi ka kiwari geus aya kurang leuwih 21 pilem anu dibéntangan kaasup The One, The Transpoter, Chaos, The Bank Job sarta Déath Race.[rujukan?]