Jawaharlal Nehru

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pandit Jawaharlal Nehru
Jawaharlal Nehru taun 1947
Perdana Mentri India munggaran
Masa jabatan
15 Agustus 1947 – 27 Méi 1964
Raja/Ratu George VI
(nepi ka 26 Januari 1950)
Présidén Rajendra Prasad
Sarvepalli Radhakrishnan
Gubernur Jenderal The Earl Mountbatten of Burma
Chakravarti Rajagopalachari
(nepi ka 26 Januari 1950)
Députi Vallabhbhai Patel
Saméméhna Posisi stabil
Sanggeusna Gulzarilal Nanda (Acting)
Mentri Katahanan India
Masa jabatan
31 Oktober 1962 – 14 Nopémber 1962
Saméméhna V. K. Krishna Menon
Sanggeusna Yashwantrao Chavan
Masa jabatan
30 Januari 1957 – 17 April 1957
Saméméhna Kailash Nath Katju
Sanggeusna V. K. Krishna Menon
Masa jabatan
10 Pébruari 1953 – 10 Januari 1955
Saméméhna N. Gopalaswami Ayyangar
Sanggeusna Kailash Nath Katju
Mentri Kauangan India
Masa jabatan
13 Pébruari 1958 – 13 Maret 1958
Saméméhna Tiruvellore Thattai Krishnamachariar
Sanggeusna Morarji Desai
Masa jabatan
24 Juli 1956 – 30 Agustus 1956
Saméméhna Chintaman Dwarakanath Deshmukh
Sanggeusna Tiruvellore Thattai Krishnamachariar
Mentri Luar Negri
Masa jabatan
15 Agustus 1947 – 27 Méi 1964
Saméméhna Posisi stabil
Sanggeusna Gulzarilal Nanda
Katerangan lian
Gumelar 14 Nopémber 1889
Allahabad, Propinsi Kalér-Kulon, Britania India
(kiwari di Uttar Pradesh, India)
Pupus 27 Méi 1964 (yuswa 74)
New Délhi, Délhi, India
Kabangsaan Urang India
Partéy pulitik Indian National Congress
Pameget/istri Kamala Kaul
Murangkalih Indira Gandhi
Alma mater Trinity College, Cambridge
Inns of Court
Profési Barrister
Writer
Pulitikus
Tanda tangan

Jawaharlal Nehru (gumelar di Allahabad, Propinsi Kalér-Kulon, Britania India, tanggal 14 Nopémber 1889) nyaéta saurang perdana mentri India anu munggaran.