Jazakallohu khoiron

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jazakalloh (Basa Arab: جزاك اللهُ‎) atawa Jazakalloh khoir (Basa Arab: جزاك اللهُ خيراً‎) nyaéta istilah basa Arab anu dipaké dina ucapan muslim ngedalkeun rasa tumarima kana kahadéan nu hartina "mugi Alloh ngabales kahadéan anjeun".

Dalil[édit | édit sumber]

Kecap syukran (شكراً), biasa digunakeun sapopoé dina ngedalkeun rasa tumarima dumasar hadits nu nyambung ka Nabi saw :

  • Hadits ti Sohabat Usamah bin Zaid ra: Sing saha nyieun amal hadé ma'ruf, maka ucapkeun kanu migawéna: جَزَاكَ اللَّهُ خَيْرًا maka geus tepi pujian éta.[1][2][3][4][5]
  • Dina hadis Nabi saw: Pikeun aranjeun hé kaom Anshor, جزاكم الله خيرا.[6]

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. H.R. At-Tirmidzi, Sunan At-Tirmidzi, Kitab al-birr was-shilah, باب ما جاء في الثناء بالمعروف No. 2035
  2. An-Nasai fi Sunan al-Kubra dan disohéhkan ku Syekh Alalbani dina Sohéh Tirmidzi
  3. https://www.islamweb.net/newlibrary/display_book.php?idfrom=3861&idto=3862&bk_no=56&ID=1386/ diaksés 18 Séptémber 2019
  4. At-Thabrani, Mu'jam As-Shaghir, no. 1133; Ibnu Abi Syaibah, Al-Mushonnaf, Kitabul Adab, في قول الرجل لأخيه: جزاك الله خيرا
  5. Musnad Al-Bazzar, Juz 7, No. 2601
  6. H.R. Ibnu Hibban No.7277