Jiwa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Jiwa (Ruh, Atma) mangrupa prinsip Tuhan dina manusa jeung mangrupa sipat alami manusa nu sabenerna.[1] Ieu mangrupa komponén utama dina awak halus/ rohani nu mangrupa bagian leutik tina prinsip Tuhan anu agung ku supat/ kualitas Kabeneran Absolut (Sat), Kasadaran Absolut (Chit) jeung Kabagéaan Abadi (Bliss/ Ānand, Aanand)).[1] Jiwa (Roh, Atma) teu idpangaruhan ku pasang saat kahirupan jeung aya dina kaayaan Bagéa/ Bliss terus-terusan.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)Pengertian Jiwa Manusia diakses 8 Agustus 2015


Nulis.jpg