Jumper

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jumper

Jumper dina hiji komputer sabenerna nyaéta konéktor (panyambung) sirkuit éléktrik anu digunakeun kanggo nyambungkeun atawa misahkeun hubungan dina salah sahiji sirkuit. Jumper ogé digunakeun kanggo migawe setting atawa parobahan dina papan éléktrik saperti motherboard komputer.[1] Waktos dina ayeuna migawe panyettingan ku jumper atos mimiti ngurangan anu ngagunakeunna.[1] Sabab, sadaya fungsi setting waktos ayeuna atos ngagunaken auto setting, sahingga ngababarikeun pamaké atawa parakit komputer kanggo henteu seueur ngagunakeun jumper.[1] Jumper dina komputer biasana digunakeun dina motherboard, harddisk sareng optical disk, ogé dina sababaraha VGA card nu tangtu. [1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Yulius Eka Agung Seputra,SE, ST,MSi. "https://www.linkedin.com". Diakses tanggal 26-10-2017.