Jurudemung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jurudemung mangrupa tembang pupuh nu ngagambarkeun nu bingung, susah ku pilakueun.[1]


Pupuh Jurudemung[édit | édit sumber]

Mungguh nu hirup di dunya
Ku kersaning anu agung
Ku kersaning anu agung
Geus pinasti panggih
Geus pinasti
Geus pinasti panggih
Jeung dua rupa perkara
Senang paselang jeung bingung

Sekar Tandak Pupuh Jurudemung[édit | édit sumber]

Mungguh hirup di alam dunya
Ku kersaning anu agung
Geus pinasti bakal panggih
Suka bungah jeung kasedih
Dua rupa nu tumiba
Sakabeh jalma di dunya
Senang patumbu jeung bingung
Eta geus tangtu kasorang

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Relist

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Hermawan Hadliansah, Suhays, s.IP., M.pd. Basa Sunda. Tasikmalaya2007: Yudhistira Ghalia Indonesia. Diakses tanggal 23 Nopember 2019.