Kéngkérang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kéngkérang (tulang walikat
Kéngkérang /Tulang Walikat
Scapula ant.jpg
Scapula kiri - tampakan depan (fascia costalis)
Scapula post.jpg
Scapula kiri - tampakan belakang (fascia dorsalis)]]
Pengenal
TAA02.4.01.001
FMACitakan:FMA
Terminologi anatomi

Kéngkérang; Shoulder balde; nyaéta tulang anu nyambungkeun taktak jeung tulang beuheung. [1][2] Ieu tulang wujudna gepéng, ngawangun siku tilu ngawengku tatak. Tulang ieu ngabogaan dua sisi anterior jeung posterior, jeung tilu patas-superior, lateral, jeung medial. Palebah anteriorna rada konkaf jeung perenahna dina sisi toraks posterior. Palebah posteriordibagi jadi dua daérah ku spina scapulae, rigi tulang, anu karampa ngaliwatan kulit, mapay ngaliwatan rubak scapula anu tungtungna di sisi lateral jadi acromion, bagian tulang nu kandel nu perenahna pas dina luhureun leungeun. Akromion silih ngarojong jeung tungtung lateral clavicula.

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Clare Pearce, Evelyn (2021). Anatomi Dan Fisiologi Untuk ParamedisClare Pearce. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. p. 51. ISBN 9789792251470.  Disungsi12 Peb 2022
  2. Rigg, Jonathan (1862). Rigg. Universitas Harvard: Lange. p. 216.  Disungsi12 Pébruari 2022