Kacapi suling

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kacapi Suling nyaéta sajenis kasenian rakyat anu terdiri tina dua kacapi (Kacapi Indung jeung Kacapi Rintik).[1] Tina kacapi aya anu diiring nada dasar saréng nada variasi. Nada variasi aya macam-macam jenisna sesuai petiknan dina kawihna. Kahiji nada anu disébat ku gendangan kadua, nada anu disébat melodi. Nada anu disebat melodi nyaeta aya dua nada wilet sareng sawilet.Dina perkembangana Kacapi Suling anu ngagunakeun Kacapi Parahu atanapi Kacapi Sitter, sok di anggo kanggé ngairingan Narasi Sunda diantawisna Carita Dongeng atanapi Carita Legenda. Kacapi Sitter sok diangge ogé dina acara Ngaras jeung Siraman Panganten Sunda, Siraman Budak Sunatan, Siraman Tingkeban. Kangge instrumentalna disajikun ogè lagu-lagu annu rumpakana disesuaikeun kanggè kebutuhan acara anu bade dilumangsungkeun. Ayeuna kacapi suling tos dijadikeun salah sahiji warisan dunia ti UNSECO anu ngeunaan masalah kebudayaan dunia.[2]

Daftar Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Kacapi Suling-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2019-11-23. 
  2. Adipura, Pamungkas. "9 Alat Musik Tradisional Jawa Barat dan Cara Memainkannya [Lengkap]". Notepam (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-11-23.