Kacapi suling

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kacapi Suling nyaéta sajenis kasenian rakyat anu terdiri tina dua kacapi (Kacapi Indung jeung Kacapi Rintik).[1] Tina kacapi aya anu diiring nada dasar saréng nada variasi. Nada variasi aya macam-macam jenisna sesuai petiknan dina kawihna. Kahiji nada anu disébat ku gendangan kadua, nada anu disébat melodi. Nada anu disebut melodi nyaéta aya dua nada wilet jeung sawilet.Dina perkembangana Kacapi Suling anu ngagunakeun Kacapi Parahu atawa Kacapi Sitter, sok dianggo kanggé ngairingan Narasi Sunda di antarana Carita Dongeng atawa Carita Legenda. Kacapi Sitter sok dipaké ogé dina acara Ngaras jeung Siraman Panganten Sunda, Siraman Budak Sunatan, Siraman Tingkeban. Kangge instrumentalna disajikun ogé lagu-lagu annu rumpakana disesuaikeun kanggé kebutuhan acara anu bade dilumangsungkeun. Ayeuna kacapi suling geus dijadikeun salah sahiji warisan dunia ti UNSECO anu ngeunaan masalah kebudayaan dunia.[2]

Daftar Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Kacapi Suling-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2019-11-23. 
  2. Adipura, Pamungkas. "9 Alat Musik Tradisional Jawa Barat dan Cara Memainkannya [Lengkap]". Notepam (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-11-23.