Kaizu, Gifu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Lokasi Kaizu di Préféktur Gifu

Kota Kaizu (海津市 Kaizu-shi?) nyaéta salah sahiji kota nu lokasina di bagéan kulon-kidul Préféktur Gifu, Jepang.

Populasi[édit | édit sumber]

Dina taun 2003, populasina 14,822 tur kapadetanna 335.26 jiwa per km². Legana nyaéta 44.21 km². Kota ieu didirikeun dina tanggal 28 Maret, 2005 ku ganti tina Distrik Kaizu ka Kota Kaizu. Tanggal 1 Agustus 2005, populasi kota Kaizu nyaéta 40,976. Legana ieu kota nyaéta 112.31 km², sarua jeung lega Distrik Kaizu. Kota ieu ngawengku ogé Kota Hirata

Atraksi[édit | édit sumber]

Kaizu nyaéta tempatna Taman Kisosansen. Taman ieu aya di muara walungan Nagara, Ibi, jeung Kiso. Taman ieu tempat nu bagena keur reureuh, olahraga di luar rohangan, atawa nempo féstival kembang nu diayakeun sapanjanga taun. Sabab mangrupa muara tilu walungan, Kaizu baheulana remen katarajang caah. Keur nempo ieu wewengkon, bisa ditempo ti Munara nu aya di Taman Kisosansen.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Nulis.jpg

Koordinat: 35°13′N 136°38′E