Kartini

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
R.A. Kartini
COLLECTIE TROPENMUSEUM Portret van Raden Ajeng Kartini TMnr 10018776.jpg
Repro negatif potret Raden Ajeng Kartini (foto 1890-an)
Babar21 April 1879
Jepara, Hindia Belanda (sekarang Indonesia)
Pupus17 Séptémber 1904 (yuswa 25)
Rembang, Hindia Belanda (sekarang Indonesia)
Ngaran séjénRaden Ayu Kartini
Katelah kuEmansipasi wanita
AgemanIslam
PasanganK.R.M. Adipati Ario Singgih Djojo Adhiningrat
Tawis leungeunSignature of RA Kartini.png

Radén Adjeng Kartini (babar di gumelar di Jepara, Hindia Belanda, 21 April 1879 – tilar dunya di Rembang, Hindia Belanda, 17 Séptémber 1904 dina umur 25 taunHindia, Belanda, gumelar di Jepara, Hindia Belanda, 21 April 1879 – tilar dunya di Rembang, Hindia Belanda, 17 Séptémber 1904 dina umur 25 taunpupus di gumelar di Jepara, Hindia Belanda, 21 April 1879 – tilar dunya di Rembang, Hindia Belanda, 17 Séptémber 1904 dina umur 25 taun umur 25 taungumelar di Jepara, Hindia Belanda, 21 April 1879 – tilar dunya di Rembang, Hindia Belanda, 17 Séptémber 1904 dina umur 25 taun) leuwih kakoncara kungaran Radén Ayu Kartini[1] mangrupa saurang tokoh pahlawan Nasional Indonesia ogé salaku pelopor kadigjayaanna wanoja pribumi.


Biografi[édit | édit sumber]

Bapa Kartini, R. M. Sosroningrat.

Radén Adjeng Kartini ti kalangan priyayi atawa aristocratic kelas Jawa. Anjeunna nyaéta putri ti Radén Mas Adipati Ario Sosroningrat, salaku adipati anu diangkat jadi bupati Jepara sanggeusna Kartini lahir. Kartini ieu putri nu kahiji


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. ,Raden Ayu adalah gelar untuk wanita bangsawan yang menikah dengan pria bangsawan dari keturunan generasi kedua hingga ke delapan dari seorang raja Jawa yang pernah memerintah, sedang penggunaan gelar R.A. (Raden Ajeng) hanya berlaku ketika belum menikah.