Karundang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karundang
Gambar Solanum lasiocarpum
Status konservasi
NE[1]
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Asterids
Order: Solanales
Kulawarga: Solanaceae
Génus: Solanum
Spésiés: S. lasiocarpum
Ngaran binomial
Solanum lasiocarpum
Dunal 1813

Karundang, Solanum lasiocarpum Dun., tutuwuhan liar anu buahna bisa didahar. Kembangna bodas, buahna konéng pias. Tutuwuhan pituin Asia-Pasifik.

Ngaran lokal: ricontom, contoman (Jawa).

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Priyadi et al (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6