Kuwung-kuwung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Katumbiri)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Katumbiri luhureun Républik Céko.
Rainbow formation.png

Katumbiri atawa kuwung-kuwung nyaéta hiji fénoména optik jeung météorologis nu nyababkeun némbonganana spéktrum cahya di awang-awang nalika srangéngé nyinaran cihujan. Katumbiri bentukna mangrupa busur warna-warni: beureum pangluarna, bungur pangjerona. Runtuyan warnana nyaéta beureum, oranyeu, konéng, héjo, bulao, jeung bungur.[1]

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Fisika katumbiri[édit | édit sumber]

Katumbiri dina mitologi jeung ageman[édit | édit sumber]

Katumbiri di dunya sastra[édit | édit sumber]

Ngapalkeun runtuyan warna[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

  • Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen.