Bungur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bungur
Lagerstroemia indica Blanco1.207.png
Bungur gedé Lagerstroemia indica
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Lagerstroemia

Bungur (Lagerstroemia, /ˌlɡərˈstrmiə/[1]) nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga lythraceae.[2] Tangkal bungur ilahar dipelak diburuan pikeun papaés, aya ogé di sisi jalan dimangpaatekun pikeun pangiuh jalan.[2] Kembang beureum kayas, mangsa usum kembangna rampak ligar katempo éndah.[2] Ngarekahkeun tangkal bungur kujalan dipelakeun sikina, anu darah tina buahna sabada usum kembangan, bisa waé direkahkeun kujalan dicangkok.

Aya dua rupa tangkal bungur anu remen dipiara pikeun papaés buruan: bungur biasa/gedé/kebo (L. speciosa), jangkung bisa nepika 8 m, aya ogé bungur jepang (L. faurieri, L. indica, jeung hibrida duanana) leuwih leutik, tangkalna ngarungkun.[3] Bungur gedé loba kapanggih hirup ngahaja dipelak di sisi jalan, pikeun pangiuh jalan ogé bisa jadi papaés jalan utamana mangsa kembangna mangkak ligar. [2]

Ngaran daérah[édit | édit sumber]

[3]

Spesies pilihan[édit | édit sumber]

jmpl|Pohon bungur kebo

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Sunset Western Garden Book, 1995:606–607
  2. a b c d Agromedia, Redaksi (2009). Buku Pintar Tanaman Obat: 431 jenis tanaman penggempur aneka penyakit. London: Ahromedia. p. 46. ISBN 9789790061941.  Disungsi4 Januari 2021
  3. a b Buku Pintar: Tumbuhan. London: Elex media komputindo. 2019. p. 134. ISBN 9786230001345.  Disungsi 4 Januari 2021

Bacaan lanjutan

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Nulis.jpg