Magnoliopsida

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Dikotil
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Magnoliophyta
(unranked): Dicotyledoneae

Magnoliopsida (ᮙᮌ᮪ᮔᮧᮜᮤᮇᮕ᮪ᮞᮤᮓ) atawa tutuwuhan siki beulah, disebut ogé tutuwuhan keping ganda (dikotil) nyaéta sagolongan tutuwuhan kembangan anu mibanda ciri has anu sarua: mibanda sapasang daun lembaga (kotilédon). Ieu daun lembaga téh kawangun ti mimiti tahap siki, nu antukna siki tina lolobana anggotana sipatna gampang beulah dua. Sacara klasik, tutumuhan kembangan dibédakeun jadi dua kelompok gedé, nyaéta tutuwuhan nu keping sikina dua, jeung tutuwuhan keping siki tunggal (monokotil)

Catetan Suku[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Citakan:Taratas-botani