Tutuwuhan kembangan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Tutuwuhan kembangan (Magnoliophyta)
Temporal range: Citakan:Fossil range
bunga Magnolia virginiana
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Subkarajaan: Embryophyta
Superdivisi: Spermatophyta
(unranked): Angiosperms
Grup

Berdasarkan APG III (2009):[1]


Kelompok tradisional:

Sinonim

Magnoliophyta mangrupa babagian karajaan tutuwuhan (plantae) anu diwangun ku organisme anu biasa disebut tutuwuhan kembangan atawa angiospermae. Angiospermae miboga daun, batang jeung akar jeung pembuluh atawa jaringan (xilem jeung floem). Ovula, anu mekar jadi siki, katutupan di jero ovarium, ku sabab ieu angiospermae mangrupa istilah anu hartina "binih katutup".[2] Tutuwuhan kembangan mangrupa sumber tina sagala tutuwuhan pertanian, siki-sikian, serealia jeung jukut, tutuwuhan sisi jalan (gulma), tatangkalan jeung sabagian loba pepelakan hias.[2] Filum aya dina ampir saparapat juta spesies.[3] Mangrupa jumlah tutuwuhan darat panglobana anu kacatet dina catetan fosil jeung jadi kelompok tutuwuhan abu dominan di sabagian gedé bioma.[3]

Klasifikasi[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Angiosperm Phylogeny Group (2009), "An update of the Angiosperm Phylogeny Group classification for the orders and families of flowering plants: APG III", Botanical Journal of the Linnean Society 161 (2): 105–121, doi:10.1111/j.1095-8339.2009.00996.x, diakses tanggal 2010-12-10 
  2. a b (id)[] (diakses 20 Agustus 2015)
  3. a b (en)Magnoliophyta (diakses 20 Agustus 2015)