Jukut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(Unmowed) grass 6.JPG

Jukut (Basa Indonésia: rumput, Basa Banjar: kumpay, Basa Inggris: grass, Basa Jawa: suket, Basa Walanda: gras) nyaéta tutuwuhan pendék nu sering aya di buruan, sisi jalan atawa lapangan.[1] Jukut dianggap minangka gulma nu ngaganggu pepelakan lamun aya di sabudeureun pepelakan nu ngahaja dipelak, tapi mangrupa asét utama lapangan maén bal. Mangpaat séjén tina jukut nyaéta pikeun hiasan taman jeung parab ingon-ingon hérbivora.

Jukut aya nu liar jeung aya ogé anu dibudidayakeun pikeun diala mangpaatna, misalna keur jadi alas lapang olah raga, taman jeung parab. Jukut anu dibudidayakeun pikeun taman di antarana jukut gajah, jukut gajah mini, jukut babat, jeung jukut jepang[2][3],

South Lawn.jpg

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Rasdi, Ajip (2011). Badak Sunda dan Harimau Sunda: Kegagalan Pelajaran Bahasa. Jakarta: Dunia Pustaka Jaya. p. 20. ISBN 9789794195727.  Disungsi8 Januari 2021
  2. Mengenal jenis-jenis rumput untuk taman rumah(diakses 14 Mei 2015)
  3. kategori rumput(diakses 14 Mé 2015)


Nulis.jpg