Embryophyta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Aristolochia baetica 3.jpg

Embryophyta nyaéta kelompok utama dina tutuwuhan (Plantae), kadang-kadang dikenal salaku tutuwuhan darat.[1] Tutuwuhan ieu ngawengku tutuwuhan darat non-vaskular (lukut, lukut tanduk, jeung lukut haté) jeung tutuwuhan darat vaskular nu patali pisan jeung sistim pembuluh jeung akar sajati, daun, jeung batang, kawas pakis, tutuwuhan kembangan, tutuwuhan runjung jeung ginko.[1] Embryophita mangrupa organisme nu penting pisan pikeun masok sabagian gedé produksi di darat.[2] Sakabéh tutuwuhan darat mangrupa organisme multisel kompleks kalawan diferensiasi jaringan.[2] Ukuran rupa-rupa, tina sababaraha méter nepi ka saratus méter.[2] Lolobana spesiés terstrial, ngan aya loba ogé embrryiphita cai sekunder.[2]

Ciri-ciri[édit | édit sumber]

Embryophita dicirian ku ayana panggentian siklus generasi hirup, tumuwuh sél apikal, kutikula, antheridia (organ gametofit jalu) jeung archegonia (organ gametofit awéwé).[1] Embryophita dibédakeung jeung ganggang sabab ganggang mah sabagian gedé hirup na cai, jeung teu ngembangkeun émbrio, atawa miboga akar sajati, batang atawa daun.[1] Sedengkeun embryophita ngaliwatan wangun émbrio, jeung miboga béda tina batang jeung daun, jeung dina kasus tutuwuhan vaskular nu miboga akar sajati.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (en)Embryophite (diakses 2 Pebruari 2016)
  2. a b c d (en)Embryophitae (diakses 2 Pebruari 2016)
Nulis.jpg