Lampung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Lampung
Coat of arms of Lampung.svg

Lambang Lampung
"Sang Bumi Ruwa Jurai"
(Basa Lampung: ...)
IndonesiaLampung.png

Peta lokasi Lampung
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 18 Maret 1964 (hari jadi)
Ibu kota Bandar Lampung
Gubernur Muhammad Ridho Ficardo, M.Si
Lega 35.376 km2
Pangeusi 8.000.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 8
Kota 2
Kacamatan 162
Kalurahan/Désa 2.072
Suku Suku Lampung (15%), Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Bali
Ageman Islam (92%), Protestan (1,8%), Katolik (1,8%), Buddha (1,7%), Lain-lain (2,7%)
Basa Basa Lampung, Basa Indonesia, Basa Jawa, Basa Bali
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Sang Bumi Ruwa Jurai jeung Pang Li Pandang

Ramatloka resmi: http://www.lampung.go.id

(?)

Lampung nyaéta hiji propinsi pangkidulna di Pulo Sumatra. Di beulah kaléreunnana wawatesan jeung Bengkulu sarta Sumatra Kidul.

Kabupatén jeung kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Lampung Utara.png
Kabupatén Lampung Kalér Kotabumi
Lokasi Lampung Kabupaten Lampung Utara.svg
2
Lambang Kabupaten Lampung Selatan.png
Kabupatén Lampung Kidul Kalianda
Peta Lokasi Kabupaten Lampung Selatan.svg
3
Lambang Kabupaten Lampung Barat.jpg
Kabupatén Lampung Kulon Liwa
Lokasi Lampung Kabupaten Lampung Barat.svg
4
Lambang Kabupaten Lampung Tengah.png
Kabupaten Lampung Tengah Gunung Sugih
Lokasi Lampung Kabupaten Lampung Tengah.svg
5
Lambang Kabupaten Lampung Timur.png
Kabupatén Lampung Wétan Sukadana
Lokasi Lampung Kabupaten Lampung Timur.svg
6
Lambang Kabupaten Mesuji.png
Kabupatén Mesuji Mesuji
Lokasi Lampung Kabupaten Mesuji.svg
7
Lambang Kabupaten Pesawaran.png
Kabupatén Pesawaran Gedong Tataan
Lokasi Lampung Kabupaten Pesawaran.svg
8
Lambang Kabupaten Pesisir Barat.png
Kabupatén Pesisir Kulon Krui
Lokasi Lampung Kabupaten Pesisir Barat.svg
9
Lambang Kabupaten Pringsewu.png
Kabupatén Pringséwu Pringséwu
Lokasi Lampung Kabupaten Pringsewu.svg
10
Lambang Kabupaten Tanggamus.png
Kabupatén Tanggamus Kota Agung Pusat
Lokasi Lampung Kabupaten Tanggamus.svg
11
Lambang Kabupaten Tulang Bawang.gif
Kabupatén Tulang Bawang Menggala
Lokasi Lampung Kabupaten Tulang Bawang.svg
12
Lambang Kabupaten Tulang Bawang Barat.png
Kabupatén Tulang Bawang Kulon Panaragan Jaya
Lokasi Lampung Kabupaten Tulang Bawang Barat.svg
13
Lambang Kabupaten Way Kanan.png
Kabupatén Way Kanan Blambangan Umpu
Lokasi Lampung Kabupaten Way Kanan.svg
14
Lambang Kota Bandar Lampung.jpg
Kota Bandar Lampung -
Peta Lokasi Kota Bandarlampung.svg
15
Lambang Kota Metro.jpeg
Kota Métro -
Peta Lokasi Kota Metro.svg

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]


Flag of Indonesia.svg