Sumatra Kidul

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sumatra Kidul
South Sumatra coa.png

Lambang Sumatra Kidul
IndonesiaSouthSumatra.png

Peta lokasi Sumatra Kidul
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Palémbang
Gubernur Ir. H. Alex Noerdin, S.H.
Lega 53.435,72 km2
Pangeusi 7.450.394
Kapadetan {{{kapadetan}}}
Kabupatén 10
Kota 4
Kacamatan 147
Kalurahan/Désa 2693
Suku Suku Palémbang, Suku Koméring, Suku Pasémah, Suku Ranau, Suku Semendo
Ageman Islam (96%), Kristen (1,7%), Buda (1,8%), Lianna (0,5%)
Basa Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah

Ramatloka resmi: http://www.pempropsumsel.go.id

(?)

Sumatra Kidul nyaéta hiji propinsi di Pulo Sumatra. Ibukotana aya di Palémbang

Sajarah[édit | édit sumber]

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Babagian administratif[édit | édit sumber]

  1. Kabupatén Banyuasin
  2. Kabupatén Empat Lawang
  3. Kabupatén Lahat
  4. Kabupatén Muara Enim
  5. Kabupatén Musi Banyuasin
  6. Kabupatén Musi Rawas
  7. Kabupatén Musi Rawas Kalér
  8. Kabupatén Ogan Ilir
  9. Kabupatén Ogan Koméring Ilir
  10. Kabupatén Ogan Koméring Ulu
  11. Kabupatén Ogan Koméring Ulu Wétan
  12. Kabupatén Ogan Koméring Ulu Kidul
  13. Kabupatén Penukal Abab Lematang Ilir
  14. Kota Lubuklinggau
  15. Kota Pagar Alam
  16. Kota Palémbang
  17. Kota Prabumulih


Perwakilan di Jakarta[édit | édit sumber]

Anggota DPR ti Propinsi Sumatra Selatan[édit | édit sumber]

  • dr. Hakim Sorimuda Pohan

Anggota DPD ti Propinsi Sumatra Selatan[édit | édit sumber]

  • Asmawati, Hj, SE, MM
  • M. Kafrawi Rahim, H., Drs.,
  • M. Jum Perkasa
  • Ruslan Wijaya, Ir, SE, M.Sc


Flag of Indonesia.svg