Kabupatén Banyuasin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatén Banyuasin
Lambang Kabupaten Banyuasin.jpg
Lambang Kabupatén Banyuasin


Moto: Sedulang Setudung



Lokasi Sumatra Selatan Kabupaten Banyuasin.svg
Peta lokasi Kabupatén Banyuasin di Sumatra Selatan
Koordinat: -
Propinsi Sumatra Selatan
Dasar hukum UU No. 6 Tahun 2002
Tanggal diresmikeun -
Puseur dayeuh Pangkalan Balai
Pamaréntahan
-Bupati Askolani Jasi, S.H., M.H.
APBD
-DAU Rp. 1.902.464.315.000.-(2018).(2013)[1]
Lega 11.832,99 km2
Pangeusi
-Total 850.110 jiwa (SP2010)
-Kepadatan 71,84 jiwa/km2
Démografi
-Kode area telepon 0711
Pembagian administratif
-Kacamatan 19
-Kalurahan 305
Simbol has daerah
Ramat loka http://www.banyuasinkab.go.id/


Kabupatén Banyuasin mangrupakeun salah sahiji kabupatén nu aya di Sumatera Kidul nu miboga lega wilayah 1.183.299 Ha[2].

Sajarah[édit | édit sumber]

Kabupatén Banyuasin mangrupakeun pamekaran ti Kabupatén Musi Banyuasin nu dibentuk kulantaran tarikna kamekaran sarta kamajuan di Propinsi Sumatéra Kidul umumna, hususna di Kabupatén Musi Banyuasin nu dirojong ogé ku aspirasi masarakat pikeun ngaronjatkkeun palaksanaan pangwanunaan sarta pikeun ngajamin kamakmuran rakyat.

Status daérah nu asalna kagabung di Kabupatén Musi Banyuasin robah jadi Kabupatén nu ajeg sorangan, sok sanajan butuh kénéh nyaluyukeun sarta ngaronjatkeun sarana jeung prasarana nu aya pikeun ngarojong pamaréntahan.

Satuluyna, sanggeus ngaliwatan prosés pamilihan nu démokratis ku Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD) Kabupatén Banyuasin, Ir. H. Amiruddin Inoed kapilih salaku Bupati définitif Kabupatén Banyuasin période 2003-2008.[3]

Hasil pamilihan éta, tuluy disahkeun ku Menteri Dalam Negeri Republik Indonésia ngaliwatan terbitna SK Mendagri Nomor 131.26-442 taun 2003.

Bupati jeung Wakil Bupati Banyuasin sacara resmi dilantik ku Gubernur Sumatéra Kidul dina tanggal 14 Agustus 2003. Sacara yuridis pambentukan Kabupatén Banyuasin disahkeun ku Undang-Undang Republik Indonesia Nomor 6 Taun 2002. Dumasar Undang-Undang éta, Menteri Dalam Negeri RI jeung Kaputusan Nomor 131.26- 255 Taun 2002 netepkeun Ir. H. AMIRUDDIN INOED salaku Pajabat Bupati Banyuasin.[3]

Wates wilayah[édit | édit sumber]

Sacara géografis Kabupatén Banyuasin miboga watesan jeung sababaraha daérah lianna, diantarana:

Pernah géeografisna Kabupatén Banyuasin ieu téh matak nguntungkeun Kabupatén Banyuasin miboga poténsi daérah nu stratégis dina hal perdagangan jeung industri, sarta jeung tumuwuhna séktor-séktor lianna.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "Perpres No. 10 Tahun 2013". 2013-02-04. Diakses tanggal 2013-02-15. 
  2. a b "Letak Geografis Banyuasin – Portal Resmi Pemerintah Kabupaten Banyuasin" (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-01-05. 
  3. a b "Sejarah – Portal Resmi Pemerintah Kabupaten Banyuasin" (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-01-05.