Kota Palémbang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, punten tong waka diédit atawa dirobah eusina.
Kota Palémbang
Jembatan Ampera
Lambang Kota Palémbang
Ségel
Motto: 
Palembang EMAS
Julukan: "Bumi Sriwijaya"
Lokasi Kota Palémbang di Pulo Sumatra
Lokasi Kota Palémbang di Pulo Sumatra
NegaraBandéra Indonésia Indonesia
Hari jadiJuni 17, 683; 1337 kaliwat (683-06-17)
Pamaréntahan
 • Wali kotaH. Harnojoyo, S.Sos.
Lega
 • Total400,61 km2 (15,468 sq mi)
Pangeusi
 (2018)[1]
 • Total1,643,488 jiwa
 • Kapadetan4.102/km2 (10,620/sq mi)
Demografi
 • Suku bangsaMalayu Palembang, Musi, Komering, Pasémah, Semendo, Lampung, Batak, Minangkabau, Sunda, Acéh, Arab, Tionghoa , jeung India [2]
 • AgamaIslam 91.93%
Buddha 3.46%
Kristen Protéstan 2.87%
Katolik 1.65%
Hindu 0.08%[3]
 • BasaMalayu Palémbang, Basa Musi, Indonésia, Jawa, Sunda, Batak
Zona wanciUTC+7 (Waktu Indonésia Kulon)
Kode telepon+62 711
Kacamatan18
Désa/kalurahan107
Bandar udaraBandara Sultan Mahmud Badaruddin II
PelabuhanPalabuan Boom Baru
Ramatlokawww.palembang.go.id

Kota Palémbang nyaéta hiji kota sakaligus puseur dayeuh propinsi Sumatra Kidul. Kota ieu aya di sisi Walungan Musi. Kota anu dieusian ku 1,6 juta jalma ieu mangrupa kota panggedéna di Sumatra beulah kidul.

Transportasi[édit | édit sumber]

Kota Palémbang dilayanan ku Bandara Sultan Mahmud Badaruddin II anu aya di kaléreun kota ieu. Bandara ieu ngalayanan ruteu doméstik jeung internasional. Sedengkeun pikeun karéta api, Palémbang boga Stasion Kertapati, stasion anu ngalayanan karéta api jarak jauh jurusan Bandar Lampung jeung jurusan Lubuklinggau.

Ayeuna, geus aya LRT Palémbang anu ngahubungkeun bandara jeung kawasan olahraga Jakabaring anu diresmikeun di tanggal 1 Agustus 2018.[5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Sumatra Kidul

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Sumatra Selatan Dalam Angka 2016"
  2. Indonesia's Population: Ethnicity and Religion in a Changing Political Landscape. Institute of Southeast Asian Studies. 2003.
  3. "Sumatra Selatan Dalam Angka 2016"
  4. "Perpres No. 10 Tahun 2013". 2013-02-04. Diakses tanggal 2013-02-15. 
  5. Liputan6.com. "Sambut Asian Games 2018, LRT di Palembang Mulai Diuji Coba (Fokus)". liputan6.com. https://www.liputan6.com/asian-games/read/3598414/sambut-asian-games-2018-lrt-di-palembang-mulai-diuji-coba-fokus. Diakses pada 2018-07-24 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi Pamaréntah Kota Palémbang