Kelenci Assam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kelenci Assam[1]
Hiji ilustrasi kelenci Assam ti taun 1845
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Order: Lagomorpha
Family: Leporidae
Genus: Caprolagus
Blyth, 1845
Species: C. hispidus
Ngaran binomial
Caprolagus hispidus
(Pearson), 1839
Sebaran kelenci Assam

Kelenci Assam (Caprolagus hispidus), nyaéta hiji spésiés leporidae pituin Asia Kidul. Sebaran spésiés ieu baheula manjang di beulah kidul suku papasiran Himalaya. Ayeuna, habitat kelenci Assam kapisah-pisah kalawan lega kirang ti 500 km² (190 mil²) ngluas nepi ka kira-kira Citakan:Convert/nepi ka. Populasi kelenci Assam teterusan ngurang sanajan aya di habitat anu cocog ku lantaran kagiatan tatanén, pangadalian caah, sarta aktivitas manusa lianna.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Lagomorpha