Himalaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Himalaya
Everest North Face toward Base Camp Tibet Luca Galuzzi 2006 edit 1.jpg
Beungeut kalér Gunung Everest ditempo ti jalur ka base camp di Wewengkon Otonomi Tibet, hina
Elevation 8.848 m (29,030 ft)
Location
Himalaya Map.jpg
Katerangan umum peta Himalaya.
Coordinates 27°59′17″N 86°55′31″E / 27.98806°N 86.92528°E / 27.98806; 86.92528Koordinat: 27°59′17″N 86°55′31″E / 27.98806°N 86.92528°E / 27.98806; 86.92528

Himalaya ( atawa ; Sansakerta: हिमालय, Basa Urdu: ہمالیہ; tina basa Sansakerta hima (salju) + ālaya (padumukan), sacara harfiah hartina "padumukan salju"[1]) nyaéta pagunungan di subbuana India anu misahkeun Pelat Indo-Gangetic ti Plato Tibét. Ieu pagunumngan téh pangrupa imah pikeun salapan tina sapuluh puncak pangluhurna di dunya, kaasup nu pangluhurna tina beungeut laut, Gunung Everest. Pagunungan Himalaya geus ngawangun kabudayaan di Asia kidul. Réa puncak di Himalaya anu disakralkeun boh ku Hindu boh ku Budha.


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Definition of Himalayas". Oxford Dictionaries Online. Diakses tanggal 9 May 2011.