Ki Angir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ki Angir nyaéta salah sahiji tatangkalan anu ngaran ilmiahna Ganophyllum falcatum Blume. Salian ti éta dipikawanoh oge kalayan ngaran mangir di tatar sunda, aya ogé di Malaysia wanoh ku ngaran panapok ayer, lamun di Philipina mah disebat ogé arangen, lulibas, salngen.Wangun ieu tatangkalan ukur, tatangkalan asli.[1]

Tempat Ayana[édit | édit sumber]

Ieu tatangkalan aya di sabudeuren Malaysia, pulo Solomon, sareung kaler Australia.[1]

Kagunaan[édit | édit sumber]

Tatangkalan ieu ngabogaan kagunaan pikeun ngabangun imah, papan pigurah, panto jeung jandela, wangunan kapal, kareta api.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c R.S.A., Prawira, (1976). Daftar nama pohon-pohonan Jawa – Madura (I) Jawa Barat. Bogor, Indonesia.: Lembaga Penelitian Hutan. pp. List of tree species in West Java, Bagian Botani Hutan.