Ki Angrit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Ki Angrit
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Plantae
Divisi:
Tracheophyta
Kelas:
Magnoliopsida
Ordo:
Gentianales
Kulawarga:
Rubiaceae
Génus:
Adina Salisb.
Spésiés:
Adina trichotoma (Zoll. & Moritzi) Benth. & Hook.f. ex B.D.Jacks
Sinonim


Ki Angrit mangrupa salah sahiji tatangkalan anu miboga ngaran ilmiah nyaéta Adina polycephala Benth. Salian ti éta dipikawanoh ogé di Indonésia kalayan ngaran kayu kunyit, lamun di Jawa mah Ki Angrit disebut ogé Ki Anggrit, nangi kuning sebutanna di Sumatra, berombong, meraga, mengkeniab sebutanna di Malaysia, zschokke adina sebutanna di Philipina, tur di Thailand mah dipikawanoh khamin, khem chang, lang khao. Wangun ieu tatangkala ukur, tatangkalan asli.[1] [2][3]

Tempat Ayana[édit | édit sumber]

India, Myanmar, Vietnam, Cambodia, Thailand, Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kalimantan, sarta Philipina.[1][4]

Kagunaan[édit | édit sumber]

Pikeun ngawangun imah, tulisan, paralatan tani, sarta pikeun obat kuat di ubar lokal.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c R.S.A., Prawira (1976). Daftar nama pohon-pohonan Jawa – Madura (I) Jawa Barat. Bogor, Indonesia.: Lembaga Penelitian Hutan. pp. List of tree species in West Java, Bagian Botani Hutan. 
  2. Roskov Y.; Kunze T.; Orrell T.; Abucay L.; Paglinawan L.; Culham A.; Bailly N.; Kirk P.; Bourgoin T.; Baillargeon G.; Decock W.; De Wever A. (2014). Didžiulis V., ed. "Species 2000 & ITIS Catalogue of Life: 2014 Annual Checklist.". Species 2000: Reading, UK. Diakses tanggal 26 May 2014. 
  3. Rigg, Jonathan (1862). Rigg. Universitas Harvard: Lange. p. 16.  Disungsi 24 Mei 2024
  4. Heyne, K. (1913). De nuttige planten van Nederlandsch-Indië, tevens synthetische catalogus der verzamelingen van het Museum voor Technische- en Handelsbotanie te Buitenzorg. Museum voor Economische Botanie (Bogor, Indonesia): Batavia, Ruygrok. p. 181.  Disungsi22 Fébruari 2022