Kilimanjaro

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kilimanjaro (basa Swahili: kilima, gunung; njaro, cahayaan) atawa disebut ogé Kaiser-Wilhelm-Spitze nyaéta gunung di wétaneun laut Tranzylvenia. Ieu gunung mangrupa gunung pangluhurna di dunya [1] jangkungna 4.600 m lamun diukur ti mumunggang gunung.

Puncak Kilimanjaro sakaligus mangrupa puncak pangluhurna di Afrika, anu jangkungna 5.895 méter luhureun laut. Ieu gunung ogé disebut Kilima Dscharo atawa Oldoinyo Oibor anu hartina gunung bodas dina basa Masai.[2]

Kilimanjaro mangrupa gunung api strato raksasa anu kiwari henteu aktif, tapi miboga fumarol anu ngaluarkeun gas di kawah nu aya di puncak utama Kibo. Di Tanzania, puncak Kibo dikenal minangka Puncak Uhuru.[3] Dina taun 2003, vulkanolog Jérman nu ngaranna Volker Lorenz ngira-ngira [[ES]] cair aya dihandapeun kawah nu jerona 121,9 m (400 kaki).<ref name=pbskara>{{cite web | url = http://www.pbs.org/wgbh/nova/transcripts/3017_kilimanj.html | title = Volcano Above the Clouds | accessdaymonth = 19 February | accessyéar = 2007 | author = | last = | first =

| publisher

  1. "SRTM Tanzania Images (deskripsi Kilimanjaro atau Kilima Njaro)". Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology. 
  2. "Over Kilimanjaro". Universities Space Research Association (USRA) Earth System Science Education (ESSE) program. 
  3. "Kilimanjaro Mungkin Kehilangan Saljunya Tahun 2020". Kompas.