Kirata

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kirata nyaéta istilah basa anu ngarujuk kana nyieun papanjangan atawa harti dina kecap anu geus aya tiheula. Kecap kirata éta sorangan mangrupa kirata tina kira-kira sugan nyata.[1] Kirata ilahar aya di basa Sunda ku lantaran Urang Sunda anu mindeng tur beuki nyieun singgetan-singgetan atawa papanjangan-papanjangan tina kecap anu geus aya pikeun heuheureuyan baé.

Salian di basa Sunda, kirata ogé dipikawanoh di basa séjén, saperti basa Indonésia, basa Inggris, jeung sajabana.

Conto kirata[édit | édit sumber]

  • Korsi (cokor di sisi)
  • Guru (digugu jeung ditiru)
  • Sémah (ngahésékeun nu boga imah)
  • Cacangkir (panyangcang pikir)
  • Tampolong (tamba nempo ka kolong)
  • Dasi (dina dada ngarah aksi)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Basa

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Danadibrata, R. A. (R. Alla), 1905-1987. (2006). Kamus basa Sunda (Cit. 1 ed.). Bandung: Wedalan Panitia Penerbitan Kamus Basa Sunda, gawe bareng PT Kiblat Buku Utama, jeung Universitas Padjadjaran. ISBN 9793631910. OCLC 125409879.