Kitab Allah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Unggal Nabi jeung Rasul narimaan wahyu ti Gusti Alloh. Wahyu-wahyu éta téh aya nu ditulis jeung dikumpulkeun dina bentuk suhuf (siga lembaran-lembaran brosur), aya ogé dibukukeun jadi Kitab.

4 (opat) Nabi jeung Rasul nu ngabogaan kitab, nyaéta:

  1. Nabi Musa As. Kitab Taurat.
  2. Nabi Dawud As. Kitab Zabur.
  3. Nabi Isa As. Kitab Injil.
  4. Nabi Muhammad SAW. itabb Al Qur'an.

Tujuan beriman ka kitab-kitab Alloh

  1. Kanggo petunjuk pikeun umat manusa.
  2. Kanggo ngabédakeun antara nu haq, jeung nu batil.
  3. Kanggo pedoman
  4. Kanggo pangémutan.