Klaus Ebner

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Klaus Ebner (2008)

Klaus Ebner (lahir di Wina, Austria, 8 Agustus 1964) nyaéta hiji panulis Austria. Anjeunna sering nulis carita-carita pondok (carpon), ésai jeung puisi. Salain éta anjeunna ogé mangrupa saurang penerjemah. Najan Ebner atos nerbitkeun buku-buku sareng topik komputer jeung software ti awal dasawarsa 1990-an, jeung nerbitkeun sastra sajero sababaraha majalah, koléksi kahiji carita-carita pondokna nembé diterbitkeun dina taun 2007. Anjeunna nulis maké basa Jerman jeung Katalan.

Babad salira[édit | édit sumber]

Ebner kuliah basa-basa Roman, filologi Jerman jeung élmu alihbasa dina dasawarsa 1980-an di Univérsitas Wina[1]. Salainna éta, anjeunna ogé gawé kanggo sahiji paguyuban sastra jeung majalah Wina kanggo sastra. Nembé-nembé ieu anjeunna ogé konséntrasi di sababaraha pagawéan profésional, sapertos alihbasa jeung milu sababaraha proyék-proyék IT. Di dasawarsa 1990-an, anjeunna nerbitkeun artikel-artikel jeung buku-buku perkara software jeung topik-topik network. Sanajan buku-buku éta ditulis dina basa Jerman, anjeunna ogé nulis dina basa Inggris[2].

Basa Inggris[3] Basa Jerman Basa Sunda

a paperman and sick
forlorn in drunkenness
the wheels are blocking
clumsily
his meal consists of loneliness
its garnish
is the yearning for the past
beguiled by shouts of thunder
hope
that long ago
has died

ein Zettler krank
vergessen ganz im Suff
die Wagenräder sperren
zäh
sein Mahl besteht aus Einsamkeit
garniert
mit Sehnsucht nach Vergangenem
betört von lauten Rufen
Hoffnung
wie vor langem sie
verlosch

saurang tukang koran gering
kasasar di kamabokan
roda-rodana macet
kikuk
daharanna ngarupa kesepian
laukna
téh kangen ka jaman baheula
ditaros ku guntur
harepan
nu atos lami
leungit

Penghargaan dan hadiah kesusastraan[édit | édit sumber]

  • 2008 Subsidi Kesusastraan oleh pemerintah Austria
  • 2007 Wiener Werkstattpreis 2007, Wina
  • 2007 Subsidi perjalanan oleh pemerintah Austria
  • 2007 "Menzione" pada Premio Internazionale di Poesia Nosside, Reggio Calabria
  • 2005 Feldkircher Lyrikpreis (ke-4)
  • 2004 La Catalana de Lletres 2004 Mention and publication in the anthology, (Barcelona)
  • 1988 Erster Österreichischer Jugendpreis untuk novel Nils
  • 1984 Radio Play Award by the literary magazine Texte (ke-3)
  • 1982 Erster Österreichischer Jugendpreis untuk novella Das Brandmal ("Stigma")

Karya-karya[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Ebner, Klaus: Auf der Kippe, d. 139.
  2. NT Update, issues 9, 10, 14ff., xephon, London 1999-2002.
  3. Ebner, Klaus: ein Zettler krank/a paperman and sick, in: Amato, Pasquale lan Mariela Johnson Salfrán: Nosside 2007, Città del Sole Edizioni, Reggio Calabria 2007, d. 113.