Kluster (linguistik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina linguistik, kluster nyaéta dua konsonan nu diomongkeun sakaligus. Conto kluster nyaéta kecap opskrbljivanje (Citakan:Pron) dina basa Kroasia, jeung sphinx (Citakan:Pron) dina basa Inggris. Kluster sanés dua huruf (lambang) nu digabung, sabab kluster téh dua konsonan (bunyi) nu digabung, jeung teu sakabéh huruf nu digabung mangrupa konsonan nu digabung. Kadang dua huruf nu digabung ngan ngalambangkeun hiji konsonan, contona dwihuruf "th" dina kecap "Thailand" (Citakan:Pron) ngalambangkeun foném Citakan:BunyiIPA.

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Linguistics stub.svg