Koci

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koci nyaéta hiji katuangan nu ilahar kapanggih di wewengkon pulo Jawa, didamelna tina ketan nu aya eusian tina parudan kalapa sareng gula beureum atanapi campuran kacang hejo sareng gula beureum, dibungkus daun cau. Di Madiun, Jawa Tmur, koci katelah mbel-mbelan.

Bahan dasar[édit | édit sumber]

Bahan dasarna nyaéta adonan ketan sareng gula beureum (kawung) minangka kulitna, minangka eusina tina campuran parudan kalapa sareng gula beureum atanapi campuran sari kacang hejo sareng gula beureum. Ari bungkusna, nyaéta daun cau. Bahan pangleuleueur nyaéta minyak kalapa.

Ngokolakeunana[édit | édit sumber]

Ngasakan ieu katuangeun téh ku cara diseupan (make aseupan dina seeng atawa maké langseng).

Bentuk jeung rasa[édit | édit sumber]

Bentuk koci nyaéta limas (wangun ruang anu sisina opat segi tilu, bagian handapna segi opat. Ari rasana mah rada pacaket sareng papais.

Wanci nyieuna[édit | édit sumber]

Ari kapungkur mah koci téh sok dijieun dina waktu bulan puasa nyedek ka boboran Syawal atapi nyedek ka boboran Rayagung, tapi ayeuna mah iraha waé ogé sok dijieun.