Kod atlantik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Kod Atlantik nya éta salasahiji jenis lauk anu ka asup genus Gadus anu hirupna di lautan samudera[1]. Kod Atlantik bisa ngahasilkeun rébuan endog[1]. Kod Atlantik miboga 189 kalori dijerona anu ka asup 8% lemak, karbohidrat jeung 92% protéin[2]. Ku kituna, ieu lauk miboga minyak ati anu réa, sabab miboga protéin anu réa ogé[1].

KLASIFIKASI[1]
Kingdom Animalia
Filum Chordata
Kelas Actinopterygii
Ordo Gadiformes
Famili Gardidae

Mangpaat[édit | édit sumber]

  • Ngurangan nyeri nalika radang[3]
  • Ngamalirkeun getih[3]
  • Sangkan kahindar tina panyakit kanker[3]
  • Cocog pikeun anu keur diet[3]
  • Ngaleungitkeun lemak[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d "Morfologi dan Klasifikasi Ikan Kod Atlantik (Gadus Morhua)" (dalam bahasa en-US). Semuaikan.com. 2016-12-15. http://www.semuaikan.com/morfologi-dan-klasifikasi-ikan-kod-atlantik-gadus-morhua/. Diakses pada 2018-02-16 
  2. "Kalori dalam Ikan Kod Atlantik dan Fakta Gizi". www.fatsecret.co.id. Diakses tanggal 2018-02-16. 
  3. a b c d e "15 Manfaat dan Khasiat Ikan Kod Atlantik untuk Kesehatan" (dalam bahasa id-ID). Khasiat. 2017-01-28. https://www.khasiat.co.id/ikan/kod-atlantik.html. Diakses pada 2018-02-16