Koderan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koderan mangrupa salah sahiji kaulinan tradisional Indonesia.[1] Ieu kaulinan tujuana pikeun ngalatih kréativitas, kacerdasan, jeung kaakraban.[1] Cara maénkeun ieu koderan nyaéta ku cara nyieun wangun bunderan.[1] Pamaén ngeusi bunderan ku kalèci salaku cobaana.[1] Tina garis start anu jarakna sababaraha léngkah ti bunderan, si pamaén ngalungkeun gacoanna.[1] Saupama gacoanna beunang ngaluarkeun kaléci tina jero bunderan yén bakal boga kawasa pikeun "ngahakan" kaléci séjénna.[1] Kaléci anu kaluar tina bunderan lantaran témbakan ka hiji diasupkeun deui ka jero bunderan.[1] Saupama témbakan kaléci lésot mangka bagéan babaturana anu nèmbak.[1] Pamaén anu meunang nyaéta pamaén anu panglobana meunangkeun kaléci.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i A. Husna M. 2009. 100+ Permainan Tradisional Indonesia. Yogyakarta:Penerbit Andi