Konplik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Konplik carita, atawa konflik, nyaéta unsur carita anu ngandung pertentangan (lalawanan), pacéngkadan, béda karep, jsté. antara palaku utama (protagonis) jeung antagonis.[1] Lian ti konplik antarpalaku, bisa jadi ngalawan nasib, nolak kaayaan (lingkungan) lantaran jadi panghalang kahayang, perang batin dina diri palaku sorangan.

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.