Kornéa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Diagram skéma panon manusa. Kornéa (5) pangluhurna dina diagram.

Kornéa nyaéta bagian panghareupna tina panon anu tembus pandang nutupan iris jeung pupil. Lamun kornéa dicabak kongkolak panon bakal nutup sacara réfléks. Kornéa henteu miboga pembuluh getih.[1] Pungsi kornéa té narima cahya jeung nuluykeun cahya nu asup kana panon. Lian ti éta, kornéa téh ngajaga bagian sénsitif panon anu aya handapeunana. Cahya anu ditarima ku kornéa bakal dituluykan kana bagian jero panon kalawan prosés ahirna dina rétina.[1] Kornéa ogé bisa ngalaksanakeun prosés réfraksi dina lénsa panon.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b BamZ. "Bagian-Bagian Mata dan Fungsinya". www.informasi-pendidikan.com. Diakses tanggal 2017-12-17. 
  2. "17 Bagian-Bagian Mata dan Fungsinya + Gambar Ilustrasi". eBIOLOGI.COM (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2017-12-17.