Kumparan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sababaraha konfigurasi kumparan listrik ti transformer

Kumparan listrik atawa Golong listrik mangrupa aliran listrik anu nyampak dina unggal purilitan kawat. Hiji eunteung anu dipasangkeun kana kumparan nyalawidangkeun sawarkas cahya jeung ngabalukarkeun hiji totolan cahya anu geus dikuatkeun usik di luhur skala dina hiji jarak ti instrument. Éfék optikna nyaéta hiji jarum panémbong anu panjang tatapi massana enol. Nu matak panyalawidangan kumparan mangrupa ukuran pikeun arus anu dibawa ku kumparan éta.

Conto:

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Circle-icons-physics-logo.svg