Kuya darat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kuya

Kuya darat atawa ilaharna mah disebut kuya hungkul (Genus Amyda) nyaéta salah sahiji genus sato réptil dina ordo Testudinata (Bangsa kuya).[1] Kuya bisa waé loba rupana dina ukuran, kelir, tempat hirup, jeung dedeganna. Kuya mibanda ciri anu mandiri tayalian tonggong (karapas) jeung beuteungna (plastron) mibanda tameng sok disebut ogé batok anu teuas tur kuat, mangsa aya bahaya kaopat sukuna bisa ngarelok kajero batok kitu ogé huluna anu katempo tiluar tinggal batokna anu teuas [2] . di mana geus ngarasa aman tina bahaya, suku jeung huluna kaluar deui lalaunan tuluy leumpang kawas sasari [3].

Referensi[édit | édit sumber]

Nulis.jpg



Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikibook logo
Wikipustaka mibanda tulisan nu leuwih lengkep ngeunaan ieu dina kaca
Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Kuya darat ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity