Léma Neyman-Pearson

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, léma Neyman-Pearson nangtukeun yen waktu ngagawekeun tes hipotesa antara dua titik hipotesa H0θ=θ0 sarta H1θ=θ1, mangka likelihood-ratio test nu nolak H0 dina ngadukung H1 waktu

leuwih ilahar salaku tes power ukuran α.