Type I error

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dina tes hipotesa statistik, Type I error nyaéta ditolakna null hypothesis lamun bener, dina basa séjén manggihkeun hasil nu miboga statistical significance dina waktu bener-bener kajadian. Hiji tes nu mibanda specificity luhur bakal saeutik ngabogaan Type I errors. Simbol keur probabiliti Type I error nyaéta α (alpha) sarta kadang-kadang dipaké salaku "ukuran" tes.

Tempo Type II error.