Lémpéng Pasifik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lémpéng Pasifik dina Samudra Pasifik.
Lémpéng Pasifik ditampilkeun koneng dina peta lémpeng téktonik di dunya.

Lémpéng Pasifik nyaéta lempéng panggedéna tina 7 wates tektonik utama. kalawan ukuran 102.900.000 km2, éta leuwih loba tina ukuran Lémpéng Amérika Kidul.

Lempéng Téktonik anéh sabab biasana diwangun ku kerak samudra jeung buana. Salaku conto, Lémpéng Pasifik jeroan Samudra Pasifik jeung Kepuloan Hawaii diposisikan katuhu di tengah.

Lémpéng Pasifik menjangan sapanjang basisir kulon Amérika Kalér ka Alaska. Di bank kulon, nepi ka basisir wétan kepuloan Jepang jeung Indonésia.

Lémpéng ieu nyababkeun Cingcin Api Pasifik. Pola sapatu kuda tina lémpéng téktonik ieu aya sababaraha lini anu parah jeung gunung bitu anu parah.

Rata-rata, Lémpéng Pasifik gerak dina lahu 5 nepi ka 10 sentimeter per taun. Nanging Lémpéng Pasifik, Lémpéng Cocos, Lémpéng Nazca, jeung Lémpéng Antartika mindahkeun leuwih ti 10 sentimeter anu minangka laju gerakan anu paling gancang tina sakabéh lémpéng téktonik.[1]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. "Pacific Plate: Movement and Direction of the Pacific Tectonic Boundary". Earth How (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-11-10.