Lalandakan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lalandakan téh nyaéta kaulinan nu niron-niron landak.[1] Sangkan salah saurang "jadi landak", méméh prung téh ngarawih heula, ngawihan jalma nu rék dijieun landak téa.[1]

Réngsé dikawihan, landak téh sebrut ngudag ka ditu ka dieu.[1] Nu diudag tingalicir lalumpat bari tingcéréwét, "Aya landak ! Aya landak !" cenah.[1] Kaulinan ieu biasana dipaénkeun ku lobaan.[1]

Kawihna[édit | édit sumber]

Landak-landak sonari

kop cau kop tiu

hakaneun sia janari

bekel miang ka batawi

kop jurig jarian

kop jurig tangkod

kop jurig pacilingan

kop jurig onom ....

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. a b c d e Drs. Ahmad Hadi, Dkk (2009). PEPERENIAN. Bandung: Geger Sunten. p. 241. ISBN 978-602-7784-11-6.