Lambang Azerbaijan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lambang Azerbaijan
Azərbaycan gerb
Emblem of Azerbaijan.svg
Rincian
ArmigerBandéra Azerbaijan Azerbaijan
Diadopsi30 Januari 1920
Sirahteu
PandukungSeuneu Abadi
Unsur liandi tengah, Seuneu Abadi, sarta simbul sajarah jeung budyaa Azerbaijan; di handap nyaéta gandum jeung ék.[1]
Pamakéandina Parlemén; pangadilan; wangunan pangadilan militér, aula majelis yudisial; kantor pribados luluhur Mahkamah Ageung jeung Mahkamah Konstitusional; wangunan lembaga nagara; wangunan diplomatik jeung pawakilan padagangan jeung konsulat; paspor; bagian jejer dokumén resmi (kaasup ijasah)

Lambang Nagara Azerbaijan[2] nyampurkeun simbul tradisional jeung modérn. Titik fokus dina lambang ieu nyaéta simbul seuneuna. Simbul ieu datang ti fakta yén Azerbaijan miboga loba seuneu abadi nu ogé méré ngaran "lemah seunenu abadi".

Dina bagian handapna aya gandum, perlambang hasil tatanén utami nagara. Tutuwuhan lian nu digambarkeun nyaéta ék.

Pamakéan[édit | édit sumber]

Lambang Azerbaijan ditémbongkeun di:

  • Padumukan jeung kantor pribados Présidén Républik Azerbaijan;
  • Wangunan Parlemén Républik Azerbaijan, aula konferénsina jeung kantor pribados luluhur parlemén;
  • Sadaya pangadilan, wangunan pangadilan militér, aula majelis yudisial; kantor pribados luluhur Mahkamah Ageung jeung Mahakamah Konstitusi Républik Azerbaijan;
  • Wangunan lembaga nagara dina katetepan sistem législatif Républik Azerbaijan;
  • Wangunan diplomatik jeung pawakilan dagang jeung konsulat Républik Azerbaijan

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Coats of arms of Europe Citakan:Coats of arms of Asia


Stub W.svg