Lampuyang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Lampuyang
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantaé
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Zingiberales
Kulawarga: Zingiberaceae
Génus: Zingiber
Spésiés: Z. zerumbet
Ngaran binomial
Zingiber zerumbet
(L.) J.E.Smith

Lampuyang atawa lempuyang (Zingiber zerumbet (L.) Roscoe ex Sm., sin. Z. aromaticum Valeton) nyaéta sabangsa rempah-rempah nu miboga hasiat obat. Lampuyang dimangpaatkeun jadi campuran obat. Lampuyang atawa puyang nyaéta salah sahiji bahan utama jamu nu populér, jamu cabé puyang.

Lampuyang bisa ngainduksi apoptosis sél-sél kanker. Hasil kajian di Jepang manggihan yén ekstrak lampuyang téh bisa ngahambat pertumbuhan sél-sél melanoma dina mencit percobaan. Efek penekanan (inhibitor) terjadi melalui penghambatan terhadap ekspresi gen tirosinase pada sel melanoma.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]