Langlayangan (élmu ukur)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Langlayangan
kalayan rangkay (basa Indonésia: rusuk) jeung diagonal

Langlayangan nyaéta bangun datar dua diménsi anu dibentuk ku dua pasang rangkay (basa Indonésia: rusuk) di mana masing-masing pasanganana sarua panjang sarta saling ngabentuk juru (sudut).

Langlayangan kalayan opat rangkay nu sarua panjang disebut beulahan kupat.

Rumus Langlayangan[édit | édit sumber]

Kuriling[édit | édit sumber]

Lega[édit | édit sumber]