Lauk buntal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Lauk Buntal nyaéta salah sahiji sadulur ti lauk muara jeung laut anu asalna tina ordo tetraodontiformes[1] Sacara étimologi, lauk-lauk sarupa jeung lauk landak anu boga tulang tonggong lega jeung gedé.[1] Lauk buntal sacara umum dipercaya salaku vertebrata kadua di dunya sanggeus bangkong racun emas.[1] Organ-organ dina haté jeung kulit ngandung racun.[1] Tapi sababraha spésiés tina lauk ieu dijadikeun kadaharan Jepang anu disebut fugu.[1]

Jenis-jenis Lauk Buntal[édit | édit sumber]

Green Spotted[édit | édit sumber]

Green Spotted Puffer nyaéta lauk nu unik jeung ngirut, hanjakal Green Spotted Puffer (GSP) sering disalahahamkeun, bisaana dijual salaku lauk cai bisa, GSP ukur bisa hirup dina cai nu nu teu ngandung uyah ukur dina waktu nu sakeudeung.[2]

Putter Mbu[édit | édit sumber]

Puffer Mbu atawa butal raksasa cai biasa (Tetraodon mbu) nyaéta karnivora buntel cai biasa anu asalna ti bagian tengah Walungan Kongo di Aprika, sarta basisir wétan Dano Tangayika deukeut hulu walungan Malagasari.[2] Spesies ieu bisa ngagedéan nepi ka 67 cm, ku kituna lauk ieu hésé diingu dina akuarium.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (dalam bahasa id) Ikan buntal. 2018-02-06. https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Ikan_buntal&oldid=13682890. 
  2. a b c "Inilah 6 Jenis Ikan Buntal – MANANDSHARK" (dalam bahasa en-US). http://www.manandshark.com/info/inilah-6-jenis-ikan-buntal/. Diakses pada 2018-02-15