Lenovo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lenovo mangrupa salah sahiji pausahaan téhnologi ngarah di dunya, ngahasilkeun PC jeung alat inovatif pikeun internét on mobile.

Mérek Lenovo mucunghul ngan dina 2004, parusahaan ngabogaan sajarah leuwih lila. Dina 1984, Legend Holdings dijieun kalayan 200,000 RMB (US $ 25,000) di Cina. Pausahaan ieu diadegkeun di Hong Kong dina 1988 sarta tumuwuh jadi pausahaan PC panggedéna di Cina. Legenda Holdings robah ngaranna jadi Lenovo di 2004 sarta, sarta dina 2005, kaala Divisi PC IBM, pausahaan nu nyiptakeun industri PC di 1981.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Saprak jaman baheula, Lenovo mangrupa perusahaan komputer asal nagara Cina anu bermarkas di kota Beijing, Cina. Malah dina taun 2013, Lenovo geus dianggap salaku perusahaan komputer panggedéna di dunya. Dina taun 1984, Liu Chuanzi babarengan jeung 10 urang lianna ngadegkeun pausahaan nu ngaranna Legend Holdings. Nalika diadegkeun, pausahaan ieu ngan boga modal leutik. Salian ti éta boga modal anu leutik, usaha maranéhna dina waktu éta bermarkas di tempat satpam.

Awalna, perusahaan-perusahaan éta maranéhna ngan ukur ngamimitian bisnis komputer sacara lalaunan. Saterusna, saluyu jeung waktuna, Legend Holdings beuki dipikawanoh seantero Cina . Hal ieu ngajadikeun pausahaan maranéhna ngembang terus. Nambah deui, nalika China ngagabung Organisasi Perdagangan Dunia (organisasi perdagangan dunia) perusahaan ieu janten populer atanapi populer.

Dina taun 2004, Liu Chuanzi ngaganti ngaran perusahaan ti mimiti Legend Holdings jadi Lenovo . Kalawan gantina ngaran pausahaan ieu, sigana pergantian ngaran ieu ogé jadi kaberuntungan pikeun Liu Chuanzi jeung para karyawan nu ngadegkeun pausahaan ieu. Kasuksesan maranéhna mawa Lenovo asup ka posisi ka 8 dina kategori produsen komputer terbesar di dunia.

Taun 2005, Lenovo jadi diskusi saanngeus ngaku IBM anu mangrupa perusahaan terkemuka di Amérika Serikat . Kalayan ngagabungna IBM di handapeun perusahaan Lenovo ngajantenkeun Lenovo janten langkung dikenal di dunya. Saanggeus maranéhna gawé, Lenovo jeung IBM parantos ngaluncurkeun séri ThinkPad. Produk aranjeunna nampa réspon anu alus pisan dina waktuna, sahingga maranéhna nampa jumlah penjualan anu ningkat. Najan kitu, kasuksesan éta teu cukup lila.

Dina taun 2009, Lenovo ngalaman masa hésé kusabab persaingan komputer anu cukup ketat dina jaman ayeuna. Nambah deui, alat -alat sélulér anu keur booming dina waktuna nyababkeun penjualan laptop Lenovo turun. Sanajan kitu, Liu Chuanzi , CEO Lenovo bisa ngaliwatan masa-masa éta kalawan gampang.

Sanajan kitu, Lenovo dianggap salaku perusahaan panggedéna pikeun unit komputer, tapi ogé, lamun nyebutkeun ngeunaan alat Mobile, Lenovo masih éléh. Tapi, Lenovo teu boga akal jeung terus nyobaan pikeun terus ningkatkeun kualitas produk maranéhanana.Pikeun ningkatkeun perangkat mobile maranéhanana, Lenovo bisa ngaku Motorola Mobility dina awal taun 2014. Pikeun anu teu acan apal, Motorola Mobility mangrupikeun perusahaan telekomunikasi terkemuka anu semenjak taun 2012 diakuisisi ku Google .Kalayan disayogikeun ku Motorola Mobility tina Google , ieu mangrupikeun léngkah anu langkung ageung pikeun Lenovo pikeun netepkeun diri dina nyanghareupan persaingan perangkat mobile .Akusisina pausahaan ieu jadi catetan sajarah pangbadagna kadua dina prestasi Lenovo sanggeus 9 taun katukang, ngaku IBM. [2]

Produk[édit | édit sumber]

Produk-produk anu dijieun ku Lenovo di antarana:

  • Laptop
  • Desktop
  • Workstation
  • Tablét
  • Monitor
  • Server
  1. "Lenovo | PT Kreasi Utama Mandiri - Indonesia". www.kum.co.id. Diakses tanggal 2022-03-23. 
  2. "Sejarah Lenovo, Bermula Dari Ruang Satpam | Pemmzchannel" (dalam en-US). Diakses tanggal 2022-03-23.