Leo Tolstoy

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Leo Tolstoy
(antara taun 1880-1886)

Lev Nikolayev Tolstoy atawa sok dilandi Léo Tolstoy (gumelar 9 Séptémber 1828 – tilar dunya 20 Nopémber 1910 dina umur 82 taun) nyaéta panulis novél jeung carpon asal Rusia.[rujukan?] Anjeunna ogé pernah sababaraha kali nulis dina wangun drama eung éséy.[rujukan?] Sababaraha karyana anu kasohor di antarana War and Peace jeung Anna Karenina.[rujukan?] Tolstoy kasohor ku karibadianana anu kompléks jeung paradoksial.[rujukan?] Tolstoy ogé kasohor ku moralitasna anu ékstrim sarta sawangan ascetic[1][2].

Tolstoy kungsi nyarita yén Shakespeare téh kaasup pangarang anu karyana goréng.[rujukan?] Ieu pamadegan jadi hiji kontrovérsi di jamanna.[rujukan?] Dina éséyna dijelaskeun yén Shakespéare teu kaasup seniman.[rujukan?] Tolstoy nganggap karya-karya Shakespéare teu bisa ngulinkeun émosi saperti anu dipiharep.[rujukan?] Padahal karya-karya séjénna loba anu bisa nyumponan kritériana.[rujukan?] Tolstoy maot dina yuswa 82 taun lantaran panyakit pneumonia.[rujukan?] Anjeunna maot di stasion Astapovo.[1]

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b (id) Profil Leo Tolstoy (diakses 8Juli 2015)
  2. (id)Biografi Leo Tolstoy (diaksés 8 Juli 2015)
Nulis.jpg